Web Accessibility

STRAIPSNIS | HELPIFIC PRAEITIS IR ATEITIS

9:33:00 PM

Paprastumo magija

Magija slypi paprastume. Šis aforizmas gali būti panaudotas apibūdinant internetinę platformą Helpific, kuri yra sukurta žmonėms, turintiems ypatingų poreikių bei tiems, kurie nori suteikti jiems ilgalaikę pagalbą.

Norėdamas kam nors padėti, tu neprivalai būti diplomuotas socialinis darbuotojas – tau reikia tik širdies ir valios padėti. Nesvarbu, ar esi jaunas, ar vyresnio amžiaus, padėdamas kitiems tu gali kurti stipresnes bendruomenes. Taigi, kodėl gi nepamaloninus savęs ir kitų tuomet, kai tam atsiranda galimybė?

Kaip viskas prasidėjo?
Savanoriškas darbas ir pagalbos vieni kitiems paprastumas mažose bendruomenėse buvo pristatytas start-up‘ų vystymo konkurse Garage48. Tai padarė Talino ir Harju apylinkės neįgalių moterų sąjungos vadovė Keiu Roosimagi. Vystymosi savaitgalio metu ji susitiko su žmonėmis, kurie savo širdyse turėjo panašių idėjų ir svajonių. Jegos buvo sujungtos, todėl idėjai vystyti buvo sutelkta stipri komanda. Pavyzdžiui, Annika Amenberg yra ekonomikė, Zsoltas Bugarszkis – socialinės politikos profesorius Talino Universitete, Triin Uksvarav turi daug patirties personalo, o Antonis Anikinas – informacinių technologijų srityje. Jiems padeda Juri Lehmetsas ir Tomas Ruutelis – jauni vyrai, turintys ypatingų poreikių. Komandos mentorius yra Telegrupp AS vadovas Ivo Remmelgas. Helpific į savo veiklą sėkmingai įtraukia ir praktikantuis bei entuziastingus savanorius, kurie domisi galimybe prisidėti prie išmintingesnės ir rūpestingesnės bendruomenės kūrimo.

Helpific komanda pradžioje

Iš pradžių planas buvo pasiūlyti asmeninę pagalbą Talino ir Harju apylinkės neįgalių moterų sąjungai, pasiūlant jai savo telefono operatorių. Vis dėlto, po kelių savaičių požiūris pradėjo keistis – idėja tapo inovatyvi. Keiu Roosimagi pasiūlė sukurti internetinę platformą, kurioje savanoriai galėtų siūlyti savo paslaugas žmonėms, kuriems jos yra reikalingos. Pavyzdžiui, savanoriai gali pasiūlyti savo transportą bei draugiją. Žmonės su ypatingais poreikiais ir vyresnieji taip pat gali padėti kitiems. Šio bendradarbiavimo dėka bendruomenės bus gerokai stipresnės, o savanoriai padės užpildyti valstybėse esančias socialinės pagalbos spragas.

Ateities komunikacija ir paslaugų tvarkymas
Kas sudaro Helpfic paprastumo magiją ir ar tai taps taip pat populiaru kaip ir Facebook? Prisijungti prie Helpfic yra neįtikėtinai paprasta, tam tiesiog užtenka turėti Facebook arba Google+ paskyrą. Helpfici nori puoselėti saugumą, todėl žinodami vieną iš šių paskyrų Helpific žinos ir vartotojo ID. Be to, vartotojai turi galimybę mėgti, komentuoti ir rinkti bonus taškus, kurie leis gauti produktus ir paslaugas iš labiausiai pageidaujamų partnerių. Tai pavers pagalbos prašančių žmonių pasirinkimą dar paprastesniu – geriausi pagalbininkai bus matomi pirmosiose eilėse.

Vartotojas gali nurodyti, ko jam reikia arba kokią pagalbą jis gali pasiūlyti. Pavyzdžiui, jeigu žmogus yra neįgalus, jis gali tiesiog paprašyti būti jo gidu kultūriniame renginyje arba palydėti jį apsipirkti. Be to, žmogus gali parašyti, kaip jis už pagalbą gali atsilyginti. Pavyzdžiui, padėti parašyti rašto darbą arba ką nors išversti. Jeigu žmonės negali skirti laiko savanoriavimui, Helpific taip pat suteikia galimybę skirti paramą, kuri bus skirta apmokamų paslaugų suteikimui.

Helpific padeda turėti orų gyvenimą
Helpific vizija yra būti didžiausia Europos pagalbos sistema iki 2020 metų. Helpific misija yra formuoti stipresnes bendruomenes ir padėti žmonėms su negalia. Kiekvienas pagalbos prašantis ir ją siūlantis žmogus yra kviečiamas užsiregistruoti ir pasidalinti savo atiliepimais. Helpific tinklaraštyje galite rasti įdomių naujienų bei galvoti kartu su mumis.


Tekstas: Laur Raudsoo
Vertimas: Martynas Bendikas

Europos Savanorių Centras Garage48 Helpific informacinės technologijos Lietuvių negalia savanoris savanoriškas darbas socialinis verslumas startuolis

You Might Also Like

0 comments