Web Accessibility

Boldog születésnapot Helpific

11:14:00 AM

Tegnap ünnepelte második születésnapját a Helpific platform

Bugarszki Zsolt


Tegnap ünnepeltük a Helpific Platform második születésnapját Tallinnban. A mai napig meghatározó élmény számomra, amikor 2014 Novemberében részt vettem az "Enable" Hackathon rendezvényen. Ottani élményeimről annak idején írtam is egy bejegyzést: https://annyit.atlatszo.hu/2014/11/30/a-kisvakond-nadragja/


Eredetileg azért regisztráltam a hackathonra mert látni akartam hogyan zajlanak az észt fejlesztések. A Tallinn Egyetemen dolgozva folyamatosan új oktatási módszerek után kutattam és ez a hackathon nagyon új és érdekes ötletnek tűnt. Gondoltam megnézem milyen.

Amikor aztán ott voltam, a rendezvény hangulata, a nagyszerű ötletek és a rengeteg lelkes ember, akik nagyon különböző szakterületekről érkeztek, teljesen magával ragadott. Azonnal elhatároztam, hogy csatlakozom Keiu Roosimägi ötletéhez, aki egy platformot szeretett volna létrehozni olyan emberek számára, akiknek segítségre van szüksége a hétköznapokban és akik ezt a saját szomszédságukban megtalálhatják.

Az eltelt két évben a Helpific nagyon sokat fejlődött. Észtországban szerintem nem sokan vannak, akik még nem hallottak róla. Manapság már a nemzetközi terjeszkedéssel foglalkozunk, helyi Helpific teamek jöttek létre Finnországban, Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Németországban és legutóbb Ukrajnában.

Habár befektetőket, akik a gyors fejlődés hátterét biztosíthatták volna, nem sikerült találnunk, lépésről lépésre építettük és építjük ma is a platformot leginkább a stábtagok önkéntes munkájára építve. Mára már több mint 2000 regisztrált tagja van a platformnak, 80% Észtországból és több mint 300 alkalommal kötöttünk össze embereket különböző helyi közösségekben.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a projektnek!

Enable hackathon fogyatékosság hackathon Helpific Magyar önkéntes Születésnap

You Might Also Like

0 comments