Web Accessibility

Térítés ellenében nyújtott szolgáltatások a Helpificen

5:30:00 PM

Új funkció érhető el a Helpific platformon

Kísérleti jelleggel, lehetővé tettük térítés ellenében nyújtott felajánlások és segítségkérések közzétételét a Helpific platformon.


Magyar

A felhasználók számára lehetővé válik, hogy egy árat határozzanak meg segítségkéréseikhez és felajánlásaikhoz kapcsolódóan. Ez egy szabadon választható opció. Amennyiben valakinek továbbra is önkéntes segítségre van szüksége illetve önkéntes felajánlással él, a fizettségről szóló mezőt egyszerűen üresen kell hagyni. 

Piackutatást végeztünk fogyatékossággal élő emberek körében és többen közülük azt a visszajelzést adták, hogy hosszabb távon szívesebben fizetnek egy méltányos díjat a segítségnyújtásért mintsem állandóan környezetük segítőkészségére lennének utalva. Hasonló visszajelzést kaptunk diákoktól, alacsony jövedelmű emberektől. Ők nem engedhetik meg maguknak, hogy komolyabb elköteleződést jelentő önkéntes munkát vállaljanak, de ha valamennyi pénzt kereshetnek vele, akkor készek arra, hogy a közösségükben fogyatékossággal élő embereknek segítséget nyújtsanak. 

Azokban az országokban, ahol a személyi költségvetés (personal budgeting) rendszerét már bevezették, az első tapasztalatok nagyon biztatóak. A felhasználók többé nem passzív résztvevői a számukra éppen elérhető szolgáltatásoknak, hanem szabadon vásárolhatják meg a számukra szükséges támogatást családtagjaik, barátaik, szomszédságuk vagy professzionális szolgáltatók bevonásával. 

A Helpific célja, hogy olyan platformmá, könnyen elérhető piactérré váljon, ahol azok is találnak maguknak megoldást, akik fizettség ellenében nyújtott szolgáltatásokat szeretnének ajánlani és igénybe venni. 

Jelenleg még nem hoztunk létre ennek lebonyolítására egy online fizetési rendszert, és a kísérleti fázisban a Helpific nem von le jutalékot a regisztrált tagok között létrejött tranzakciókból. Demonstrálni szeretnénk az új funkció bevezetésével, hogy létezik kereslet (és kínálat) a fizettség ellenében nyújtott szolgáltatások iránt, és arra bátorítjuk a platform használóit, hogy próbálják ki ezt az új funkciót. 

A segítségnyújtás és a fizetés részletei a felek közötti kommunikáció során kerülnek tisztázásra. A Helpific stábja felmérést készít az első tapasztalatokról és a visszajelzések alapján döntünk a fizetés ellenében nyújtott szolgáltatások részleteinek alakításáról és véglegesítéséről.

© Helpific

fogyatékosság Helpific közösség Magyar

You Might Also Like

0 comments